Neljale
Valmistusaeg: 1 tund
Mõnus ja värviline kõhutäis püreesupifännidele. Tervislik ka, sest supp sisaldab ohtralt immuunsüsteemi tugevdavat peeti. Roa valmistamine võtab küll pisut aega, ent pole eriti keeruline.
500 g toorest peeti
8 dl köögiviljapuljongit
1 sl punase veini äädikat
4 kartulit
1 punane sibul
2 dl 10–15% rõõska koort
0,5 tl purustatud musta pipart
0,5 tl kuivatatud punet
0,5 tl kuivatatud basiilikut
1 tl ürdisoola
Serveerimiseks:
4 sl paksu hapukoort või jogurtit
Lõika kooritud peedid väikesteks tükkideks. Aja potis puljong keema, lisa peeditükid ja äädikas ning hauta vaiksel tulel 40 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid ja sibul ning hauta, kuni kõik ained on pehmed. Püreesta supp saumikseriga. Pane juurde rõõsk koor ja maitseained ning kuumuta veel kord keemiseni. Serveerides tõsta igasse supitaldrikusse ka lusikatäis hapukoort või jogurtit.