Lia Virkus soovitab: Kihiline rabarberikook

Lihtne ja väga maitsev kook. Soovitav on küpsetada kõrgema äärega  ehk sügavamas ahjuvormis. Kui vorm on tavapärasest väiksem, siis võiks retseptis koguseid vähendada ühe ühiku võrra( näiteks 5 muna asemel4 muna, 500 gr hapukoore asemel 400gr)

Koogi valmistamine on kolmes osas. Vaja läheb:
Põhi:
5 muna
5 spl jahu
5 spl suhkrut

Vahekiht:
5 munakollast
500 g hapukoort
2 dl suhkrut
2 spl kartulitärklist
600 g rabarbereid

Kate:
5 munavalget
1 dl suhkrut

Valmistamine:
Vahusta põhja jaoks toasoojad munakollased koos suhkruga kohevaks vahuks. Seejärel  löö tugevaks vahtuks munavalged. Sega omavahel kokku mõlemad munavahud, sõelu sinna hulka jahu ja sega õrnalt segamini. Vala tainas suuremasse kõrgete äärtega küpsetusvormi, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga, või määritud või/margariini ja seejärel puistatud riivsaiaga. Küpseta tainast 200 kraadises eelsoojendatud ahjus ca 15 minutit.
Keskmise ehk vahekihi jaoks vahusta munakollased koos suhkruga kohevaks vahuks. Lisa juurde hapukoor, kartulitärklis. Koori ning tükelda rabarberid väikesteks tükkideks. Sega saadud tükid  munavahu-hapukooresegu sisse. Võta küpsenud biskviitpõhi ahjust välja, ning seejärel vala koogile  peale rabarberisegu. Tõsta tagasi ahju ja küpseta ahjus veel 15 minutit.
Beseekatte jaoks vahusta munavalged koos suhkruga tugevaks vahuks. Kui kook on valmis, tõsta kook ahjust ja määri sinna peale munavalgevaht. Küpseta kooki veel ca 7-10 minutit.
Tõsta kook ahjust ja lase veidi jahtuda.
Head isu!

Reklaam