Lia Virkus soovitab: Pastavorm brokoli ja kolme erineva juustuga

Pastavorm brokoli ja kolme erineva juustuga

Neljale

200 g  täisterapastat, nt  täistera fusillit, Tartu Mill

400 g brokolit

2 sl võid

2 küüslauguküünt

250 g mascarponet

80 g parmesani juustu

3-4 dl pasta keeduvett

75 g  riivitud tugevamaitselist juustu ( nt Emmentali)

soola

musta pipart

riivitud muskaatpähklit

kuivatatud tüümiani

võid vormi määrimiseks

Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Keeda brokoliõisikuid  3-5 minutit, nõruta. Kuumuta või suure kastruli põhjas või kõrgete äärtega  pannil, lisa hakitud küüslauk ja kuumuta minuti jagu . Lisa mascarpone ja kuumuta, kuni juust sulab. Lisa pannile pasta keeduvett nii palju, et moodustub rõõsa koore konsistensiga kaste. Sega hulka  riivitud parmesan ja maitsesta soola , pipra, muskaadi ja tüümianiga.  Nõruta pasta, lisa koos brokoliõisikutega  pannile ja sega kastmega läbi.Vala segu võiga määritud ahjuvormi, puista  peale ülejäänud  riivitud juust  ja  küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit või kuni juust kaunilt kuldkollane. Lase 10 minutit seista ja serveeri .

Pastavorm brokoli ja kolme erineva juustuga

Neljale

200 g  täisterapastat, nt  täistera fusillit, Tartu Mill

400 g brokolit

2 sl võid

2 küüslauguküünt

250 g mascarponet

80 g parmesani juustu

3-4 dl pasta keeduvett

75 g  riivitud tugevamaitselist juustu ( nt Emmentali)

soola

musta pipart

riivitud muskaatpähklit

kuivatatud tüümiani

võid vormi määrimiseks

Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Keeda brokoliõisikuid  3-5 minutit, nõruta. Kuumuta või suure kastruli põhjas või kõrgete äärtega  pannil, lisa hakitud küüslauk ja kuumuta minuti jagu . Lisa mascarpone ja kuumuta, kuni juust sulab. Lisa pannile pasta keeduvett nii palju, et moodustub rõõsa koore konsistensiga kaste. Sega hulka  riivitud parmesan ja maitsesta soola , pipra, muskaadi ja tüümianiga.  Nõruta pasta, lisa koos brokoliõisikutega  pannile ja sega kastmega läbi.Vala segu võiga määritud ahjuvormi, puista  peale ülejäänud  riivitud juust  ja  küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit või kuni juust kaunilt kuldkollane. Lase 10 minutit seista ja serveeri .

Reklaam