Biskviit:
3 L muna
1,5 dl suhkrut
1 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
600 g kohupiimapastat
300 ml vahukoort
1 dl suhkrut
3 sl Tartu Mill rukkikama
25 g vanillikastmepulbrit ( Ekströms)
200 g vaarikaid
Kaunistuseks: tuhksuhkrut
- Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks tugevaks vahuks (umbes 5 minutit). Sõelu hulka omavahel eelnevalt segatud kartulitärklis ja küpsetuspulber. Tõsta ettevaatlikult segamini. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 6–8 minutit.
- Kummuta valmis biskviit teisele, tuhksuhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Jäta jahtuma.
- Täidise tarvis vahusta koor suhkru, kama ja vanillkastmepulbriga poolvahuseks. Lisa hulka kohupiimapasta ja vahusta ühtlaseks.
- Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile . Puista üle marjadega ning keera küpsetuspaberi abil rulli. Lase seista jahedas 2-3 tundi ja naudi.