Lia Virkus: Kohupiimarull rukkikama ja vaarikatega

Biskviit:

3 L muna

1,5 dl suhkrut

1 dl kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

600 g kohupiimapastat

300 ml vahukoort

1 dl suhkrut

3 sl Tartu Mill rukkikama

25 g vanillikastmepulbrit ( Ekströms)

200 g  vaarikaid

Kaunistuseks: tuhksuhkrut

 

  1. Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks tugevaks  vahuks (umbes 5 minutit). Sõelu hulka omavahel eelnevalt segatud kartulitärklis ja küpsetuspulber. Tõsta ettevaatlikult segamini. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 6–8 minutit.
  2. Kummuta valmis biskviit teisele, tuhksuhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Jäta jahtuma.
  3. Täidise tarvis vahusta koor suhkru, kama ja vanillkastmepulbriga poolvahuseks. Lisa hulka kohupiimapasta ja vahusta ühtlaseks.
  4. Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile . Puista üle marjadega ning keera küpsetuspaberi abil  rulli. Lase seista jahedas 2-3 tundi ja naudi.

 

Reklaam