Hakkliha-baklažaanivorm
 Neljale
1 baklažaan ( u 350 g )
 2 väiksemat hakitud sibulat
 4 purustatud küüslauguküünt
 2 tl kuivatatud punet
 1 purk ( 400 g ) punaseid konservube
 400 g veisehakkliha
 500 g tomatipüreed
 3 sl sojakastet
 3 sl magus-teravat tšillikastet
 2-3 sl oliiviõli praadimiseks
 meresoola ja musta pipart
 150 g riivitud juustu
Haki sibul ja küüslauk, kuumuta pannil oliiviõlis mõni minut. Lisa ka hakkliha ja pruunista , maitsesta pune, soola ja pipraga. Seejärel kalla hulka tomatipüree, sojakaste, tšillikaste ning nõrutatud ja hoolsalt loputatud oad. Lase kastmel haududa kaane all u 10 minutit. Senikaua viiluta baklažaan õhukesteks viiludeks, kuumuta pannil oliiviõlis läbi ja maitsesta soolaga. Riivi juust.
 Laota ahjuvormi põhja kiht kastet, laota sellele kiht baklazaaniviile, puista peale juustu. Jätka kihtidega, kuni pealmiseks kihiks jääb samuti kaste. Puista üle veel riivitud juustuga ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 15 -20 minutit. Naudi soojalt koos värske salati ja keedetud tatra, riisi, täisteraspagettide või kartuliga.


