Lia Virkus soovitab:Hakkliha-baklažaanivorm

Hakkliha-baklažaanivorm
Neljale

1 baklažaan ( u 350 g )
2 väiksemat hakitud sibulat
4 purustatud küüslauguküünt
2 tl kuivatatud punet
1 purk ( 400 g ) punaseid konservube
400 g veisehakkliha
500 g tomatipüreed
3 sl sojakastet
3 sl magus-teravat tšillikastet
2-3 sl oliiviõli praadimiseks
meresoola ja musta pipart
150 g riivitud juustu

Haki sibul ja küüslauk, kuumuta pannil oliiviõlis mõni minut. Lisa ka hakkliha ja pruunista , maitsesta pune, soola ja pipraga. Seejärel kalla hulka tomatipüree, sojakaste, tšillikaste ning nõrutatud ja hoolsalt loputatud oad. Lase kastmel haududa kaane all u 10 minutit. Senikaua viiluta baklažaan õhukesteks viiludeks, kuumuta pannil oliiviõlis läbi ja maitsesta soolaga. Riivi juust.
Laota ahjuvormi põhja kiht kastet, laota sellele kiht baklazaaniviile, puista peale juustu. Jätka kihtidega, kuni pealmiseks kihiks jääb samuti kaste. Puista üle veel riivitud juustuga ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 15 -20 minutit. Naudi soojalt koos värske salati ja keedetud tatra, riisi, täisteraspagettide või kartuliga.

Reklaam