Anneli Tombak soovitab: viigimarja kook ,,Taevas maa peal”

Anneli Tombak soovitab viigimarja kooki, sest viigimarjas on kõik vajalikud mineraalained ja vitamiinud.Ja hetkel on just valminud viigimarjad ka Eestis müügil.

Taigen:

375 g jahu

2spl suhkrut

1/4 tl soola

1 tl vanillsuhkrut

150 g külma võid

1 munakollane

1-1,5 tl külma vett

 

Täidis

1 kg värskeid viigimarju

5-6 spl suhkrustatud ingverit

3 spl suhkrut

2 spl jahu

 

Valmistamine: sega jahu, suhkur, sool, vanillsuhkur, lisa külm või, sega, lisa munakollane ja siis tuleb vaadata juurdelisatava külma vee kogust.

Taigen  rullida  ja panna vormi (sobib 24 või 28 läbimõõduga ahjupann)

Täidis:

viigiparjad epsta, kuivatada, valida 8 ilusamat välja, panna need kõrvale.

Ülejäänud koorida ja tükeldada.

Kui suhkrustatud ingverit ei ole, sobib ka tükendatud ja suhkruga segatud ingver.

Koogi põhjale laotada suhkrustatud ingver ja seepeale viigimarjad, mis on jahu ja suhkruga segatud.

Küpsetada 200 C juures 35 minutit,

seejärel viilutada  kõrvalepandud 8 viigimarja ja katta nendega kook ja seejärel veelkord ahjus küpsetada 175C juures 30 min- need viilud muutuvad krõbedaks.

Süüa soojalt, maitsev on ka vanillijäätisega.

NB! võib ka viigimarjaviiudele  lisada peale  purustatud kreeka pähkleid ja nõristada peale mett.- ,,Sel juhul on see kook tõeline ,,Taevas maa peal” – viigimarjadest tuleb vajalik kehale ja  pähklid turgutavad aju.” ütleb Anneli Tombak, kes on florist, EMK Tallinna koguduse köögitoimkondade koordinaator ja superkokk.

Head isu!

Reklaam