Lia Virkus soovitab: Klassikaline Sitsiilia pasta

Klassikaline Sitsiilia pasta
Minu pere lemmikroog , mida söövad suured ja väikesed. Tervislik ja maitsev!
Neljale

1 baklažaan
1-2 dl head oliiviõli (extra virgin)
1 sibul
1–2 küüslauguküünt
300 g itaaliapärast tomatikastet, nt Pomi
soola
400 g meelepärast pastat
soovikohast teravamaitselist juustu (nt soolane ricotta või parmesan)
maitseks ja kaunistamiseks värskeid basiilikulehti

Viiluta baklažaan ja puista viiludele soola. Lase seista 15 minutit. Kuivata tekkinud veepisarad, mis sool välja toob, ja lõika baklažaanid kuubikuteks. Pane pannile enamik oliiviõlist ja pruunista selles baklažaanikuubikud. Saad ülimaitsvad frititud palad, mis sobivad ka niisama snäkiks. Laota kuubikud paberrätile laiali õlist nõrguma.
Pruunista sibul ja küüslauk kergelt pannil paaris supilusikatäies oliiviõlis, lisa tomatikaste ja näpuotsaga soola. Lase tasasel kuumusel podiseda u 15 minutit ja sega aeg-ajalt. Kui kaste on valmis, lisa küpsetatud baklažaanid.
Keeda endale meelepärane pasta ja sega kokku pastakastmega. Sellesse kastmesse sobib teravamaitseline juust. Sitsiilias riivitakse kastmesse soolast ricottat. Sobib ka pikalt laagerdunud Parmigiano. Kaunista basiilikuga.

Reklaam