Lia Virkus soovitab: isadepäeva banaanikook

Isadepäeva banaanikook ehk Banoffe

10 tk

Põhi:

200 g Digestive küpsiseid

100 g sulatatud võid

Täidis:

2 karpi ( a`190 g ) keedetud kondenspiima

2 viilutatud banaani

2, 5 dl vahukoort

200 g maitsestamata toorjuustu

2 tl vanillsuhkrut

Kaunistuseks: 10- 20 g tumedat sokolaadi

1 granaatõun

1 banaan

 

Purusta küpsised, sega sulatatud võiga. Vooderda 24 cm lahtikäiv koogivormi põhi ja küljed  küpsetuspaberiga. Vajuta küpsisepuru tihedasti vormi põhja ja 2-3 sentimeetri kõrguses külgedele. Küpseta 180 kraadi juures 7-8 minutit. Jahuta täielikult.  NB!Kiirel puhul kasuta pirukavormi ja ära põhja küpseta. Piisab kui paned selle 30 minutiks külmkappi.

Vahetult enne serveerimist määri põhjale ettevaatlikult keedetud kondenspiim ( ettevaatust, põhi on väga mure!). Viiluta banaanid ja lao kondenspiimale. Vahusta koor vanillsuhkruga, vahusta hulka toasoe toorjuustu, tõsta vaht banaaniviiludele. Viiluta banaan, torka vahu sisse,  riivi peale šokolaad ja puista üle granaatõunaseemnetega. Serveeri kohe!

Reklaam