Lia Virkus soovitab:jõulutrüflid

Jõulutrüflid ehk Kakao-datli-indiapähklitrüflid kaneeli ja kardemoniga
U 40 tk
200 g kuivatatud kivideta datleid
50 ml vett
300 g india pähkleid
70 g kuivatatud jõhvikaid
3 sl vahtrasiirupit või mett
5 sl mõrudat kakaopulbrit
1 tl vanillisuhkrut
Näpuotsaga peent meresoola
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
Leota datleid 50 ml vees ja india pähkleid üle öö vees. Nõruta pähklid ja purusta blenderis koos datlite ja datlite leotusveega. Sega hulka ka siirup või mesi, sool, jõhvikad, kaneel ja kardemon. Sõtku veel vajadusel käsitsi ja võta 2 teelusika abil väikesed tükid, veereta pallideks. Tõsta serveerimisalusele ja jäta võimalusel tunniks maitsestuma, aga sobivad ka kohe nautimiseks.

Reklaam