Allika koguduse kohvilaua korraldaja soovitab maitsva ja lihtsa koogi retsepti:
Taigen
200 g hapukoort
2 muna
2dl suhkrut
1,5 dl jahu
1 tl soodat või küpsetuspulbrit
2-3 spl kakod
Kate:
400 g hapukoort
mõned banaanid
2 spl suhkrut
Vaap:
1 spl kakaod
3 spl suhkrut
3 spl piima
100 g võid
Valmistamine:
1.Taigen segatakse koostisainetega
2. jagatakse segatud taigen pooleks ja ühele pooleks jagatud osale lisada kakaod,, segada
3.Küpsetada eraldi plaatidel 250 kraadi juures
4. kakaoga segatud küpsetis jätta koogi põhjaks
5. hele küpsetis jahutada ha kõigata väikesteks kuubikuteks
6. segada katteks vajalikud ained omavahel segada ja lisada kuubikuteks lõigutud heledam koogi osa, tõsta tumedale koogiosale
7. Vaaba valmistamine: sulata või,lisa suhkur, kakao ja piim, sega,lase korraks keema ja tõsta jahtuma
8 nõrista ljahtunud vaap usikaga koogile
9. NB! Vaabaks võib kasutada ka tumedat šokolaadi, seda sulatades ja nõristades koogile katteks.
Head isu!