Virge Vahermägi soovitab: Kräsupea kook

Allika koguduse kohvilaua korraldaja soovitab maitsva ja lihtsa koogi retsepti:

Taigen

200 g hapukoort

2 muna

2dl  suhkrut

1,5 dl jahu

1 tl soodat või küpsetuspulbrit

2-3 spl kakod

Kate:

400 g hapukoort

mõned banaanid

2 spl suhkrut

Vaap:

1 spl kakaod

3 spl suhkrut

3 spl piima

100 g võid

Valmistamine:

1.Taigen segatakse koostisainetega

2. jagatakse segatud taigen pooleks ja ühele pooleks jagatud osale lisada kakaod,, segada

3.Küpsetada eraldi plaatidel 250 kraadi juures

4. kakaoga segatud  küpsetis jätta koogi põhjaks

5. hele küpsetis jahutada ha kõigata väikesteks kuubikuteks

6.  segada katteks vajalikud ained omavahel segada ja lisada kuubikuteks lõigutud heledam koogi osa, tõsta tumedale koogiosale

7. Vaaba valmistamine: sulata või,lisa suhkur, kakao ja piim, sega,lase korraks keema ja tõsta jahtuma

8  nõrista ljahtunud vaap usikaga  koogile

9. NB! Vaabaks võib kasutada ka tumedat šokolaadi, seda sulatades ja nõristades koogile katteks.

Head isu!

Reklaam