Lia Virkus soovitab lihavõtteks: Sidrunikohupiimakeeks.

 

Kerge kohupiimamaitseline, mõnusalt hapukas niiske ja mahlane keeks.

 

Taignasse:

1 sidrun

150 g võid

3 muna

3 dl suhkrut

4dl jahu

1-2 tl vanilli

2 tl küpsetuspulbrit

300 g kohupiimapastat

 

Valmistamine: või sulatada, munad suhkruga vahustada, kuivained segada, mitte vispeldada, lisada kohupiim, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl

Küpsetamine:

Võiga määritud vormis küpsetada 175 kraadi juures tund aega- kuni keeks on küps, seda tuleks aeg-ajalt tikuga kontrollida. Kui keeks on küpsenud- tikk on puhas, siis  võta keeks ahjust.

Seejärel hoia veel 15 min vormis ja  alles siis kummuta vormist välja.

Head isu!

 

Reklaam