Lia Virkus soovitab: Oamääre päikesekuivatatud tomatitega.

Valmistusaeg: 10 minutit

Tervislik suupisteamps koos rukkinäkkaritega või juurikatega igale peolauale ja miks mitte iseendale mõnusaks õhtuseks näksimiseks teleri ees.

1 purk (400 g) konserveeritud valgeid või punaseid ube
150 g päikesekuivatatud tomateid õlis
peotäis värsket basiilikut või lehtpeterselli
2 sl tahhiinit ehk seesamiseemnepastat
3 sl oliiviõli
2 suurt küüslauguküünt
0,5 tl Cayenneʼi pipart
0,5 tl soola
1–2 tl mett
1 tl jahvatatud vürtskööment
1 suure sidruni mahl (2–3 sl)

Pese ja loputa oad rohke vee all sõelal. Nõruta päikesekuivatatud tomatid õlist ja lõika ribadeks. Haki ürdid. Pane oad, tahhiinipasta, oliiviõli, küüslauk, tomatid, Cayenneʼi pipar ja ürdid blenderisse või minilõikurisse, töötle ühtlaseks pastaks. Maitsesta soola, mee, vürtsköömne ja sidrunist pressitud mahlaga.

Reklaam