Lia Virkus soovitab: ülestõusmispühadeks Kookose- kohupiimašarlott

 

Kuuele- kaheksale

Valmistusaeg: 40 minutit + 4 tundi kuni üleöö külmas

Küpseta kohupiimaga rullbiskviit ise või osta poest. Kookosega kohupiimasarlott jääb imehea.Tee sarlott kindlasti valmis eelmisel päeval.

 

500 g kohupiimaga rullbiskviiti

Täidis: 4 dl vahukoort

400 g kohupiimapastat

1 dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

2 sl sidrunimahla

4 tl zelatiinipulbrit

2 dl kookoshelbeid

1 purk virsikukompotti

Kaunistuseks: astelpajumarju või virsikukompotti

 

Keeda madalal kuumusel 2 dl vahukoort 1 dl suhkruga 15 minutit karamelliseks ( hoia vaevalt keevana , aeg- ajalt segades mööda põhja). Tõsta pliidilt ja sega hulka kookoshelbed, lase jahtuda.

Vooderda ümmargune kauss ( u 2 l) seest toidukilega, vooderda kausi põhi ja küljed  õhukeste rullbiskviidi viiludega.Nõrutavirsikud ja tükelda väikesteks kuubikuteks.   Lase paisuda  zelatiinipulbril 5 minutit 4 sl kompotivedelikus, sulata segades hästi madalal kuumusel( ära keema lase). Lase mõni minut jahtuda.

Vahusta ülejäänud 2 dl vahukoort vanillsuhkruga, vahusta hulka kohupiimapasta ja jahtunud karamelline kookossegu.  Nirista hulka väheke jahtunud zelatiin, sega ja lõpuks lisa kiirelt hulka ka virsikutükid.  Tõsta vaht  rullbiskviidiga vooderdatud  vormi, vajuta täidise peale veel 2 viilu kohupiimarulli, kata pealt kilega ja tõsta üleöö külma. Kummuta vormist ja kaunista astelpajumarjade või virsikutega.

Reklaam