Lia Virkus soovitab: Nõgesepesto

Nõgesepesto

Kahele

Valmistusaeg: 5 minutit

 

Kevadistest rohelistest lehtedest valmistatud pesto on parim hommikuvõileival, millele pole enam võid määrida vajagi. Sobib nii singi kui ka juustuga, aga tegelikult maitseb pesto võileival ka niisama. Pesto valmistamine käib kähku, võid selle kas või igal hommikul mõne minutiga valmis suristada.

 

50 g nõgeselehti

peotäis petersellilehti

1 dl soolapähkleid

3–4 küüslauguküünt

1 dl oliiviõli

30 g parmesani

soola

musta pipart

 

Peenesta nõgese- ja petersellilehed, soolapähklid ja küüslauk koos

õliga blenderis või saumikseriga. Sega hulka riivjuust ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri leival või saial.

 

Nõgesesmuuti

Kahele kuni kolmele | Valmistusaeg: 5 minutit

 

Noored nõgeselehed saad panna hommikusmuuti sisse

täiesti kupatamata, värskena, et säiliksid kõik vitamiinid.

Ja uskuge, ei kõrveta see juues sugugi!

 

suur peotäis noori nõgeselehti

1 banaan

2–3 dl naturaalset suhkruta õunamahla, apelsinist

pressitud mahla või vett

soovi korral peotäis värskeid või külmutatud marju

 

Surista kõik koostisosad sauseguri või blenderi abil kokku ja mõnus jook ongi valmis.

Reklaam