Lia Virkus soovitab:Heeringa – kodujuustukaste

Heeringa – kodujuustukaste
Neljale
Suvisel ajal on üks lihtsamaid ja maitsvamaid toite heeringa- kodujuustukaste värskete kartulitega. Kastme saad valmis kiirelt ja lihtsalt samal ajal, kui kartul keeb. Ohtralt kulub sellesse kastmesse ka värsket tilli ja rohelist sibulat. Kui vahel heeringa- isu puudub, valmista kaste vaid kodujuustu, muna ja köögiviljadega.

1 soolaheeringas või 1 pakk õrnsoolaheerigat
400 g kodujuustu
2 väikest kurki
2 tomatit
2 keedetud muna
2 dl majoneesi
2 dl hapukoort või keefiri
Rohelist sibulat ja värsket tilli
Tilli
(soola )

Tükelda heeringas, tomatid ja kurgid kuubikuteks, riivi või tükelda ka munad. Sega kodujuustu, majoneesi ja hapukoore või keefiriga. Maitsesta hakitud maitserohelisega, vajadusel ka soolaga. Arvesta, et heeringas annab kastmele piisavalt soolasust.

Reklaam