Lia Virkus soovitab: jahuvaba õunakook

Jahuvaba õunakook, mahlane ja hea!
Olen seda küpsetanud juba aastakümneid ja ei väsi veel….
8 tk
500 g kohupiima
200 g hapukoort (või maitsestamata jogurtit)
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl mannat
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1,5 tl kaneeli
4 muna
500 g kodumaiseid õunu (võib ka rohkem)

Hõõru munakollased suhkrutega vahule. Lisa hulka kohupiim ja hapukoor, samuti omavahel eelnevalt segatud kaneel, küpsetuspulber ja manna. Koori ja puhasta õunad, riivi jämeda riiviga ja lisa kohupiima hulka. Viimaks sega hulka ka vahustatud munavalged. Maitse ja vajadusel lisa veel suhkrut (oleneb õunte hapukusest). Kalla tainas ümmargusse lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200° juures 25-30 minutit või kuni kook kaunilt pruun. Lase jahtuda ja naudi.

Reklaam