Lia Virkus soovitab: Kukeseene-kanapada

Neljale
Valmistusaeg: 40 minutit
Kukeseene-kanapada nõuab tegijalt veidi aega, kuid pakub suvel grillroogadele värskendavat vaheldust. Kiirel puhul kasuta grillkanakoibi, siis väheneb valmimisaeg veerand tunnile. Kõrvale paku värskeid kartuleid või riisi.

3 kanakoiba
1–2 sibulat
2–3 küüslauguküünt
200 g värskeid kukeseeni
2–3 sl õli praadimiseks
1 purk (400 g) purustatud tomatit
3 dl kanapuljongit
soola
musta pipart
suhkrut
värsket basiilikut

Eemalda kanakoibadelt nahk ja tükelda koivad. Koori ja haki sibul(ad) ning küüslauguküüned. Pruunista kanatükid pannil õlis, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta potti ootele. Prae pannil sibul ja küüslauk klaasjaks, pane samuti potti. Kuumuta pannil seeni, kuni neist eralduv vedelik on aurustunud. Lisa veidi õli ja pruunista seened, pane potti. Lisa sinna ka tomatikonserv ja puljong ning hauta pool tundi. Maitsesta soola, pipra ja veidikese suhkruga. Rebi hulka basiilikulehed.

Reklaam