Lia Virkus soovitab: Köögiviljaborš granaatõunaseemnetega

Neljale-kuuele
Ka lihata saab imemaitsva köögiviljaborši valmis keeta, mis soojendab ja paitab maitsemeeli. Kasuta erinevaid kapsaid supis sees – hapu- või värsket kapsast või hoopistükkis rohelist lehtkapsast. Ja kindlasti rohkelt ürte ning serveerides ka granaatõunaseemneid.
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 väiksemat peeti
2 porgandit
2 kartulit
2 tl kuivatatud tüümianit
200 g värsket- või hapukapsast või paar lehte rohelist lehtkapsast
1, 5 l köögiviljapuljongit
soola ja musta pipart
250 g kirsstomateid
1–2 sl punast palsamiveiniäädikat või granaatõunasiirupit Narsarab
Serveerimiseks:
1 granaatõun, värsket tüümianit
Kuumuta hakitud sibulat ja küüslauku poti põhjas õlis madalal kuumusel, kuni need muutuvad klaasjaks. Sega hulka kuivatatud tüümian. Koori ja tükelda peedid -porgandid väikesteks kuubikuteks ning lisa potti. Kalla peale puljong ja kuumuta keemiseni. Lõika kapsas peenteks ribadeks ja pane samuti potti ( või lisa hapukapsas, lehtkapsas). Koori kartulid, lõika kuubikuteks ja lisa samuti supi sisse. Viimaks lisa ka poolitatud kirsstomatid. Keeda keskmisel kuumusel kaane all umbes 15-20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga, samuti Naršarabi või palsamiveiniäädikaga. Serveerimisel puista supile granaatõunaseemneid ja värskeid ürte.

Reklaam