Lia Virkus soovitab: Kamavaht kirsimoosiga

neljale-kuuele

Üks talvistest lemmikmagustoitudest, mille teevad eriliselt maitsvaks just külmutatud kirssidest valmistatud hapukas moos ja kama. Keeda moos valmis paar tundi enne söömist või isegi eelmisel õhtul, siis läheb serveerimine kiirelt.

300 g maitsestamata kohupiimapastat
200 ml vahukoort
3 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 sl kamajahu, soovitavalt rukkikama
Kirsimoos: 1 pakk (450 g) külmutatud kirsse
1 dl moosisuhkrut

Pane külmutatud kirsid potti ja kuumuta väikesel tulel keemiseni.
Lisa moosisuhkur ja keeda 10 minutit. Jäta vähemalt tunniks jahtuma (moos muutub jahtudes paksemaks).
Vahusta koor suhkrutega , vahusta juurde kohupiim ja kama. (Vahu võid valmistada ka mõni tund varem ja serveerimiseni külmas hoida). Serveeri kamavaht koos moosiga kihiti kaunites klaaspokaalides.

Reklaam