Lia Virkus soovitab: Soe baklažaanisalat

Kahele
Imehea! Söö soojalt kohe või sega kokku värskelt keedetud täisterapastaga.
1 baklažaan ( 400- 500 g)
1 paprika ( u 150 g )
3 tomatit või 100 g kirsstomateid
1 mugulsibul
3 sl oliiviõli
Soola ja musta pipart
värsket tilli ja peterselli
1 sl seesamiseemneid
Koori sibul ja tükelda sektoriteks, viiluta baklazaanid. Puista peale soola ja lase 15 minutit seista, kuivata köögipaberiga. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pooleks lõigatud puhastatud paprikapoolikud, baklazaaniviilud ja sibulasektorid. Nirista üle oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga. Küpseta ahjus 200-kraadi juures 15 minutit. Tükelda paprikapoolikud, lõika suuremad tomatid sektoriteks või kirsstomatid poolita. Sega kõik köögiviljad kokku, puista peale seesamiseemneid ning hakitud tilli ja peterselli.
NIPP! Sellesse salatisse on hea segada hulka ka keedetud täisterapastat , lisaks maitsesta siis paar sl-täie magus-terava tsillikastmega. Seda pastasalatit jagub siis kolmele- neljale.

Reklaam