Lia Virkus soovitab: Uue hooaja, uue kooliaasta puhul teeme ise !


Jäine vaarikatort pähklisel šokolaadipõhjal
12 tk
Valmistusaeg: 30 minutit + 25–30 minutit ahjus + 30 minutit jahtumiseks + 4–12 tundi sügavkülmas

Kergelt hapukas vaarikamaitseline jäätisetort, mis üllatab oma pähklise ja šokolaadise beseepõhjaga. Külmutatud tort on mugav variant siis, kui on vaja maius mõni päev kuni nädal enne külaliste tulekut valmis teha. Sellise tordi saad panna sügavkülma pidu ootama – mugav ju!

Põhi:
100 g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
100 g Kreeka pähkleid
3 munavalget
1 dl suhkrut

Kate:
200 g (külmutatud) vaarikaid
3 munakollast
1 dl suhkrut
2 dl vahukoort
1 dl kohupiimapastat või hapukoort

Kaunistamiseks:
vaarikaid ja maasikaid
soovi korral serveerimiseks vaarikatoormoosi

1. Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
2. Haki põhja jaoks šokolaad ja pähklid jämedalt. Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks. Lisa tasahaaval 1 dl suhkrut ja vahusta edasi, kuni vaht muutub tugevaks. Siis sega hulka pähklid ja šokolaad.
3. Laota vaht küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta ahjus 25–30 minutit, võta siis põhi vormist ja jahuta.
4. Lase kattesse minevatel vaarikatel 10–15 minutit sulada, kui kasutad külmutatud marju. Püreesta marjad. Vahusta munakollased 1 dl suhkruga. Vahusta eraldi koor. Sega munakollasevaht püreestatud vaarikate, kohupiimapasta või hapukoore ja vahukoorega.
5. Kalla kattesegu jahtunud ja vormi tagasi pandud põhjale, silu ühtlaseks. Tõsta vorm sügavkülma ning hoia seal 4–12 tundi.
6. Võta tort 15–30 minutit enne serveerimist toatemperatuurile. Lase pisut sulada ja kaunista marjadega. Serveeri soovi korral vaarikatoormoosiga.

Reklaam