Lia Virkus soovitab: Õuna-martsipani plaadipirukas

 

20 tk

Mahlane martsipaniga õunapirukas on suurepärane kohvikõrvane,  eriliselt hea maitseb see koos  vanillikastme või -jäätisega.

Põhi:

3 dl spelta- või nisujahu

3 sl suhkrut

125 g külma võid

2 sl sidrunist pressitud mahla

Täidis:

200 g manrtsipanimassi mandliga

100 g toasooja võid

1 sidruni riivitud koor

4 muna

1 dl nisu- või speltajahu

1 tl küpsetuspulbrit

500 g kodumaiseid hapukaid õunu

Mõõda jahu ja suhkur köögikombaini. Lisa kuubikutena külm või. Sega puruseks taignaks. Lisa sidrunimahl ja töötle ühtlaseks, mässi kilesse ja tõsta tunniks külma. Rulli või vajuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjuplaadile( nt 20 x 30 cm). Torka kahvliga augud ja eelküpseta põhja ahjus 175 kraadi juures u 10 minutit.

Täidise jaoks riivi külmkapikülm mandlimass. Vahusta toasoe või, martsipan ja riivitud sidrunikoor. Vahusta ükshaaval juurde munad.  Iga kord peaks tainas olema ühtlane, kui uue muna lisad. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa viimaks täidise hulka, kalla eelküpsetatud põhjale. Koori ja viiluta õunad, lao kaunilt pirukale. Küpseta u 25 minutit või kuni pirukas küps, lase väheke  jahtuda ja lõika ruutudeks.

Reklaam