Hetkel eetris:
Päevasild

Lia Virkus soovitab aastavahetuse lauale: Kilusalat

4-le
Valmistusaeg:40 minutit + peetide küpsetamiseks 1 tund ahjus

Siin salatis mängivad kokku soolane vürtsikilu, mage keedukartul, magus peet ja äädikane kurk, tulemuseks igati tahe kõhutäis. Kilusalat on kindla peale minek – kena ja maitsev roog peolauale.

100 g vürtsikilu
100 g meelepärast salatit (beebispinatit või rukolat)
3 keedetud muna
3 keedetud koorega kartulit
2-3 dl marineeritud minikurke
2 Keedetud või toorest peeti
2 väikest punast sibulat
Kaunistuseks värsket tilli
Marinaad: 1, 5 dl õuna- või valge veini äädikat
1 dl rapsiõli
2 sl suhkrut
Soola

Koori sibulad ja viiluta õhukeselt, pane purki.Sega kokku marinaad ja kalla sibulatele, lase seista 2 tundi kuni üleöö.
Keera pestud peedid eraldi fooleumisse ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 1 tund. Lase jahtuda ja koori. Või kasuta keedetud peete.
Lõika koorega kartulid sektoriteks ja laota ahjuplaadile. Nirista peale õli, puista peale meresoola ja ürte. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 15 minutit, kuni kaunilt pruunid.
Lõika munad neljaks sektoriks, viiluta peedid.
Laota vaagnale pestud salatilehed, peedid, soojad ahjukartulid ja kurgid. Aseta kaunilt peale kilufileed, kaunista munasektoritega ja punase sibula viiludega. Nirista kastmeks salati peale sibulate marinaadi ehk kastet. Jahvata peale musta pipart. Kaunista värske tilliga.

Reklaam