Lia Virkus soovitab: Pehme piparkook

Pehme piparkook
12-15 inimesele
Valmistusaeg: 20 minutit + 30-40 minutit ahjus
Iga-aastane advendiaja pere lemmik! Toob piparkoogilõhna meie kööki!
5 dl keefirit või hapupiima
5 dl suhkrut
6-7 dl nisujahu
1 sl söögisoodat
3 tl jahvatatud nelki
3 tl kaneeli
1-2 dl pohlamoosi
150 g võid

1. Võta suur kauss (ikka kohe väga suur). Mõõda sinna keefir või hapupiim ja suhkur, sega läbi. Lisa jahu, sooda, nelk ja kaneel, sega taas läbi.
2. Lisa pohlamoos ning sulatatud või, töötle ühtlaseks tainaks.
3. Kata kõrgete servadega suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ning laota sinna tainas. Küpseta 200kraadises ahjus 40 minutit. Proovi tikuga küpsust.

Nipp! Kui pool koogist on söödud ja pool järel, võib ülejäänud poolest teha tordi. Selleks lõika piparkook kaheks kihiks. Määri alumisele 2-3 dl pohlamoosi, tõsta teine kiht peale ning kata toorjuustukreemiga. Viimase saad, kui segad 200 g maitsestamata toorjuustu 1 dl tuhksuhkru ja 1 tl vanillsuhkruga.

Reklaam