Lia Virkus soovitab: pühadeks Halvaa-plaadikook

Halvaa-plaadikook
Kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20 minutit + 15 minutit ahjus + vähemalt 2 tundi külmas
Küpsise-marmelaadi-halvaakattega muretaina-plaadikooki valmistan siis, kui on vaja kohvikõrvast suuremale seltskonnale. Selle saab mugavalt eelmisel päeval valmis teha. Kook säilib külmas maitsvana 4-5 päeva.

Põhi:
200 g võid
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 sl suhkrut
3 sl külma vett

Peale:
200-300 g aprikoosimoosi

Kate:
150 g võid
400 g halvaad
300 g heledaid neljakandilisi küpsiseid
100 g hapukoort
150 g hapusid marmelaadikuubikuid

1. Pane põhjaained – küpsetuspulbriga segatud jahu, suhkur, sool, tükeldatud külm või ja vesi – suurde kaussi ning näpi ühtlaseks tainaks.
2. Rulli tainas küpsetuspaberil õhukeseks ahjuplaadi suuruseks nelinurgaks (nt 27 × 35 cm) ning tõsta koos paberiga plaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 10-15 minutit ehk helepruuni värvuseni.
3. Lase korralikult jahtuda. Seejärel määri peale aprikoosimoos.
4. Katte tarvis vahusta toasoe või. Lisa riivitud halvaa ja purustatud küpsised (pane veidi küpsisepuru kaunistamiseks kõrvale), sega läbi. Lisa ka hapukoor ja tükeldatud marmelaadikuubikud, sega ühtlaseks.
5. Jaota kate lusikaga moosisele põhjale. Pane kook vähemalt paariks tunniks külma. Puista enne serveerimist üle kõrvalepandud küpsisepuruga ja lõika ruutudeks

Reklaam