Lia Virkus soovitab emadepäevaks: Rabarberi -rukkileiva kausikook

8-10
Maiusta koheselt või järgmisel päeval!
Kaunilt triibuline maius lao suurde klaasist kaussi või purki või väikestesse purkidesse-klaasidesse, kust triibud kenasti välja paistavad.
400 g musta rukkileiba
800 g Kreeka jogurtit
Soovi korral 1-2 sl suhkrut
4 tl mustade täpikestega vanillisuhkrut
Rabarberimoos:
600 g rabarberit
3 sl vett
3 dl moosisuhkrut
Kaunistuseks: värskeid mündilehti
soovi korral väikseid beseesid
Tükelda rabarber ja tõsta vähese veega potti, keeda moosisuhkruga 5-10 minutit. Lase jahtuda. Hea oleks see valmis keeta mitu tundi varem või veel parem juba eelmisel õhtul, et moos jõuaks jahtuda.
Rösti leivaviilud ahjus 200 kraadi juures, lase jahtuda ja purusta või riivi.
Sega jogurt vanillisuhkru ja soovi korral ka vähese suhkruga. Lao klaasist kaussi kihiti röstitud rukklileivapuru, skyri ja jahtunud rabarberimoosi. Kui sul on kõrgem kauss, korda kihte veelkord, kuni ained ära kasutatud saavad. Maiusta kohe või tõsta serveerimiseni külma. Kaunista vahetult enne serveerimist rukkileivapuruga ja soovi korral pudista peale ka väikseid beseesid.
Nipp! Taljesõbralik dessert sobis hästi ka purgikestes serveerimiseks

Reklaam