Lia Virkus soovitab: Punane läätsesupp kanakoibadega

Neljale kuni viiele

Pooletunniga saad valmis maitsva tervisliku lõuna- või õhtusöögi. Soovi korral lisa meespere rõõmuks taldrikusse ka kanakoib või -kints, mis teeb supi veelgi toekamaks.

1 suur sibul
2 küüslauguküünt
2 sl õli
2 dl punaseid läätsi
2 paprikat
1 purk purustatud tomateid
1,2 l lihapuljongit
1 loorberileht
5 tera musta pipart
soola
hakitud rohelist peterselli
Serveerimiseks:
soovi korral 4–5 kanakoiba või -kintsu
¾ sl paprikapulbrit
Soola ja pipart

Kui soovid läätsesuppi pakkuda koos kanakoibadega, maitsesta need soola-pipra ja paprikapulbriga ning tõsta 20–30 minutiks ahju 200 kraadi juurde, kuni supp valmib.
Haki sibul ja küüslauk, kuumuta poti põhjas õlis klaasjaks. Pese läätsed sõelas voolava vee all hästi ära ja kalla potti. Lisa ka peenteks ribadeks tükeldatud paprikad, tomatikonserv, puljong ja maitseained ning keeda vaiksel kuumusel 10–15 minutit või kuni läätsed on pehmed. Puista hakitud peterselliga üle ja naudi.

Reklaam