Lia Virkus soovitab: Kanakintsušašlõkk

Neljale
Kanalihast šašlõkk küpseb kiirelt ja maitseb mahlane ning hea! Soovi korral lüki lihatükkide vahele šampinjone ja kirsstomateid, et lihavardad kaunid välja näeksid. Kui soovid, lisa marinaadi hulka ka sidruni või apelsini riivitud koort ja mahla.
600 g kondita kanakintsuliha
200 g värskeid šampinjone
200 g kirsstomateid
Marinaad:
3 sl meelepärast õli
3 sl õunaäädikat
2 küüslauguküünt
soola, pipart, suhkrut
soovi korral 1 sidrun või apelsin

Tükelda kintsulihatükid neljaks. Sega marinaadiks kokku õli, äädikas, purustatud küüslauk, sool, suhkur ja pipar. Soovi korral lisa ka sidrunilt või apelsinilt riivitud koor ja viljast pressitud mahl. Vala marinaad lihale, sega läbi ja lase 1-2 tundi (või ka üle öö) jahedas seista. Torka kanatükid varraste otsa vaheldumisi seente ja tomatitega. Grilli, kuni kana on kaunilt küps, ja naudi kohe.

Reklaam