Lia Virkus soovitab: Kohupiima-küpsisetort maasikatega

12 tk
Kerge vaevaga saad valmis mõnusalt laheda küpsisetordi, mis tuleb parimate maitsete esiletoomiseks valmis teha aga juba eelmisel õhtul. Torti saad valmistada vastavalt hooajale ka vaarikate, mustikate või sõstardega.

3 pakki (à 165 g) heledaid küpsiseid
300–400 g maasikaid
150 g pehmeid toffee-iiriseid
2 dl vahukoort
200 g Kreeka jogurtit
300 g maitsestamata kohupiimapastat
2 tl vanillsuhkrut
2 sl suhkrut
Kaunistuseks:
2 dl vahukoort
300 g maitsestamata kohupiimapastat
2 tl vanillsuhkrut
1 sl suhkrut
200–300 g maasikaid

Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivorm seest kilega. Murenda küpsised näppude vahel tükkideks. Poolita maasikad, suuremad marjad lõika neljaks. Tükelda paberist võetud iirised kolmeks. Vahusta koor suhkrutega ning sega hulka jogurt ja kohupiimapasta. Lisa küpsised, maasikad ja iirised ning sega läbi. Tõsta segu vormi ja silu pealt ühtlaseks. Kata vorm kilega ja hoia 6 tundi kuni üle öö külmas. Kummuta tort vahetult enne serveerimist tordialusele. Kaunistamiseks vahusta vahukoor suhkrutega ja sega hulka kohupiimapasta. Kata tort pealt kohupiimavahuga, kaunista maasikatega.

Reklaam