Lia Virkus soovitab: Aroonia-pohlamoos ja pihlaka-õuna ingveri salat

Aroonia-pohlamoos
1 l
Meie oma supermarjad, arooniad ja pohlad koos vähese suhkruga tasub talveks purki panna! Imeline värv ja maitse, lisaks palju antioksüdante!
500 g pohli
2 dl vett
400 g arooniaid
3 dl moosisuhkrut
Keeda pestud arooniaid veega 5 minutit, lisa pohlad ja keeda veel 5 minutit. Lisa moosisuhkur ja keeda veel 5 minutit.
Pane eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.

Pihlaka-õuna salat ingveriga
1 l
Suurepärane salat liharoogade kõrvale või tore valmistada purgike kingiks sõpradele.
500 g pihlakaid
500 g õunu
200 g arooniaid, kui on
2 dl vett
Pöidlasuurune jupike ingverit
2-3 kaneelikoort
3 dl moosisuhkrut
Soovi korral 2-3 sl brändit
Tükelda õunad, pane koos pestud pihlakate, arooniate ja veega potti. Lisa riivitud või hakitud ingver ja kaneelikoored, keeda 10 minutit vaiksel tulel. Lisa moosisuhkur ja keeda veel 5-10 minutit, kuni õunad on lagunenud. Lisa soovi korral juurde brändi, see võtab pihlakate mõrkjust vähemaks ja aitab ka säilitada. Jaga kuumalt steriliseeritud väikestesse purkidesse ning kaaneta.

Reklaam