Lia Virkus soovitab: Ahjuplaadi-porgandikook

12 tk

Ahjuplaaditäiest mahlasest ja tervislikust porgandikoogist jagub suurele seltskonnale. Kaunistan selle veel toorjuustuglasuuriga, mis lisab pidulikkust ja viib keele lihtsalt alla.

4 muna

4 dl suhkrut

2 dl õli

6 dl riivitud porgandit

4 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl soodat

2 tl kaneeli

Glasuur:

120 g sulatatud võid

200 g toorjuustu

5–6 dl tuhksuhkrut

3 tl vanillsuhkrut

Vahusta munad suhkruga. Sega hulka õli ja riivitud porgand.
Ühenda jahu, küpsetuspulber, sooda ja kaneel. Sega kuivained ettevaatlikult tainasse.
Laota tainas kõrgete äärtega ahjuplaadile, mis on kaetud küpsetuspaberiga.
Küpseta 170kraadises ahjus 35–40 minutit (kontrolli tikuga küpsust). Lase koogil jahtuda.
Glasuuri tarvis sega sulavõi toasooja toorjuustu ja suhkrutega. Määri glasuur jahtunud koogile.

Reklaam