Lia Virkus soovitab: hapukapsad hakklihaga Võrumaa moodi

6-8-le
Võrratu talveroog, mida serveeri keedetud kartulitega või lihtsalt iseseisva roana.

1 kg hapukapsast , nt Kongo talu
150 g odrakruupe
3 keskmist porgandit
600 g Kodust hakkliha, Rakvere
Suhkrut, soola, pipart
Vett
Võid praadimiseks

Koori ja riivi jämedalt porgandid, prae pannil võis kergelt läbi. Tõsta potti koos hapukapsaga, lisa peale ka sõelal külma vee all pestud kruubid. Kalla peale nii palju vett, et kõik on kaetud. Hauta vaiksel tulel 1, 5 tundi, kuni tangud on poolpehmed. Prae ka hakkliha, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta veel koos läbi, maitsesta veel kapsast ka vähese suhkruga, et tasakaalustada hapukust.

Reklaam