Lia Virkus soovitab: Kinoasalat juustuga

neljale

Lõuna-Ameerikast pärit kinoa (quinoa) on jõudnud ka meie poelettidele. Ülimalt tervislikud väikesed seemned on pärit maltsaliselt ning olnud ammusest ajast Andides põhitoiduaineks kartuli ja maisi kõrval, kuna taim talub hästi karmi kliimat ja kõrgust. Sisaldab palju magneesiumi ja on gluteenivaba, sobides hästi allergikutele.

Kinoast valmistatud salat on kerge, samas aga väga toitev. Kinoa asemel võid kasutada ka tatart, riisi või makarone.

2 dl kinoat
150 g mozzarellapalle, lambapiima- või  muud meelepärast juustu
1 suur roheline paprika
20 kirsstomatit
2 peotäit meelepärast rohelist salatit (spinat, lollo rosso, jääsalati pea) soola ja pipart

Kaste:
0,5 dl oliivi- või rapsiõli
0,5 dl õunasiidri- või valgeveiniäädikat
1 tl suhkrut või mett

Soovi korral 1-2 küüslauguküünt

Pese kinoa voolava vee all korralikult läbi ja pane rohke külma veega keema. Keeda 10 minutit ja lase veel 5 minutit kaane all haududa. Kurna ja lase veidi jahtuda. Haki juust ja paprika kuubikuteks, tomatid poolita. Sega köögiviljad kinoaga ja rebi juurde salatiroheline. Jahvata peale paar keerdu soola ja pipart ning sega. Sega omavahel kastmeained, vala salatile ja sega läbi. Vajadusel maitsesta veel soolaga. Serveeri kohe.

Reklaam