Rootsi õunakook
10-12 tk
Riivitud õunad taignas teevad selle koogi meeldivalt mahlaseks. Kook maitseb hea nii kohe kui ka järgmisel päeval. Maitsestamiseks kasuta kas kardemoni või kaneeli või miks mitte ka mõlemit. Pidulikumal puhul soovitan kooki serveerida kardemoni ja vanilliga maitsestatud vahukoorega.
3 muna
200 g võid
2, 5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Näpuotsaga soola
2 dl nisu- või toortatrajahu
400 g hapukaid õunu
1 tl kardemoni ja/ või 1-2 tl kaneeli
Serveermiseks:
3 dl vahukoort
1 tl vanillsuhkrut
0, 5 tl kardemoni
Vahusta toasoojad munad suhkrutega, lisa sulatatud jahutatud või ja jahu.
Koori ja riivi hulka õunad, maitsesta kardemoni ja /või kaneeliga. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit. Ära üle küpseta, et kook jääks mahlane ja hea. Serveeri vanillsuhkru ja soovi korral ka kardemoniga vahustatud koorega.