Porgandikook laimi-toorjuustukreemiga
12 tk
3 muna
3 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl vanillisuhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
1, 5 tl kaneeli
1 tl kardemoni
0, 5 tl jahvatatud ingverit
soola näpuotsaga
1, 5 dl rapsiõli
300 g peenelt riivitud porgandit
Toorjuustukreem:
60 g võid
2 dl tuhksuhkrut
100 g toorjuustu
1 tl vanillisuhkrut
1 laimi riivitud koor
Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sega kuivained omavahel ja sega ettevaatlikult munavahu hulka. Lisa hulka ka õli ja riivitud porgandid. Sega läbi ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäivasse vormi. Küpseta ahjus 150 kraadi juures u 45- 50 minutit või kuni kook küps ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks.
Lase jahtuda. Tõsta kook vormist serveerimisalusele. Vahusta glasuuriained ja määri koogile. Kaunista riivitud laimikoorega.