Lia Virkus soovitab: Porgandikook laimi-toorjuustukreemiga

Porgandikook laimi-toorjuustukreemiga

12 tk

3 muna

3 dl suhkrut

3 dl jahu

1 tl vanillisuhkrut

3 tl küpsetuspulbrit

1, 5 tl kaneeli

1 tl kardemoni

0, 5 tl jahvatatud ingverit

soola näpuotsaga

1, 5 dl rapsiõli 

300 g peenelt riivitud porgandit

 

Toorjuustukreem:

60 g võid

2 dl tuhksuhkrut

100 g toorjuustu

1 tl vanillisuhkrut

1 laimi riivitud koor

 

Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sega kuivained omavahel ja sega ettevaatlikult munavahu hulka. Lisa hulka ka õli ja riivitud porgandid. Sega läbi ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäivasse vormi. Küpseta ahjus 150 kraadi juures u 45- 50 minutit või kuni kook küps ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks.

Lase jahtuda. Tõsta kook vormist serveerimisalusele. Vahusta glasuuriained ja määri koogile. Kaunista riivitud laimikoorega.

Reklaam