Lia Virkus soovitab toite kõrvitsast: Kariibi marmelaad

 
 
 
 
1 liiter

 Mõnusalt laimimaitseline ja kerge rumminüansiga sobib hästi  pannkookide peale, juustulauale ning kookide kaunistamiseks.

1 papaia

1 ananass (500 g puhastatud viljaliha)

500 g kõrvitsat

2 laimi

300 g suhkrut

200 g moosisuhkrut

3 sl rummi

Puhasta kõrvits, papaia ja ananass ning lõika kõik väikesteks suupärasteks kuubikuteks. Riivi pestud laimidelt koor ja pressi välja mahl.

Pane kõrvits, papaia ja ananass koos laimikoore ja -mahlaga potti ning lisa algul vaid 2‒3 sl suhkrut. Keeda vaiksel kuumusel kaane all 15 minutit. Lisa ülejäänud suhkur ja keeda veel 15 minutit. Lisa rumm ja moosisuhkur ning keeda veel 5 minutit.

Tõsta eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.

Reklaam