Lia Virkus soovitab:Kinnine lõhe-riisipirukas ülestõsumispühade lauale

Kuuele kuni kümnele

Valmistusaeg: 30 minutit + kala maitsestumiseks 1 tund + ahjus 45 minutit

See uhke lehttainapirukas on kohev, paks, toekas ja mahlane!

Kui oled korra selle valmis meisterdanud, teed teine kord ka. See lihtsalt maitseb nii hea!

• 500–600 g lehttainast • 300 g lõhefileed • peent meresoola ja musta pipart • 1,5 dl pudruriisi • kalapuljongit riisi keetmiseks • 6 keedetud muna • 1 porru valge osa • 1 muna määrimiseks

Marinaad: • 1 kõvaks keedetud munakollane • 1 tl sinepipulbrit • 2 tl suhkrut • 1,5 dl vahukoort • peotäis hakitud rohelist tilli

Serveerimiseks: • pärlsibulaid • kappareid ja värsket tilli

Lõika kalafilee viiludeks, maitsesta soola ja pipraga. Lase 1 tund külmas seista.
Keeda 7 muna. Sega üks munakollane sinepipulbri ja suhkruga (järelejäänud munavalge lisa koos 6 munaga täidisesse), kalla juurde koor. Sega, kuni suhkur sulab. Lisa kooresegusse lõheviilud ja hakitud till, tõsta tunniks külma maitsestuma.

Keeda riis, soovitatavalt kalapuljongis. Lõika porru viiludeks ja kuumuta pannil võis. Viiluta kooritud munad. Rulli ⅔ tainast küpsetuspaberil laiali, ⅓ jäta katte jaoks veel külma. Tõsta tainas koos paberiga 26–28 cm läbimõõduga ümmarguse või neljakandilise lahtikäiva vormi sisse, nii et ääred ulatuvad vormi servani. Laota põhjale pool keedetud riisist, seejärel pool porrust, munaviiludest ja kalast, nirista peale pool marinaadi. Korda kihte ja kalla peale ülejäänud marinaad. Keera tainaääred piruka peale. Määri ääred lahtiklopitud munaga ja tõsta ⅓ rullitud tainas kaaneks peale, vajuta ääred kahvliga kinni. Ülejäänud tainast lõika kaunistuseks peale lehekujulised tainatükid, noaga joonista leherootsud. Määri pirukas munaga ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta 220kraadises ahjus 20 minutit, kata fooliumiga ja jätka küpsetamist veel 180 kraadi peal 20–25 minutit. Serveeri särtsakate pärlsibulate ja kapparitega!

Reklaam