Lia Virkus soovitab: grillimiseks looma-või linnumaks


Grillitud maks

Neljale

Valmistusaeg: 10 minutit + 30 minutit marinaadis + grillimisaeg

Grillitud maks on hõrk maitseelamus ja valmib lihtsalt ning kiirelt. Maks peab enne vaid pool tundi marinaadis seisma. Grillin maksa ühekordsel fooliumalusel ja lisan sinna ühte nurka õliga segatud õhukesi sibularattaid. NB! Maksa ei tohi kindlasti üle küpsetada. See peaks jääma seest õrnalt roosakas, ainult nii on ta hea.


400–500 g sea-, veise- või kanamaksa

2 sibulat

2 sl võid


Marinaad:
0,5 dl õli
1–2 sl palsamiäädikat
1–2 tl vedelat mett
soovi korral 1 tl Dijoni sinepit
soola, pipart

Peale:
soovi korral palsamikreemi
pipart

1. Sega kokku marinaadiained. Lõika maks tükkideks ja vala marinaadiga üle. Lase maitsestuda 30 minutit.

2. Grilli maksatükke ühekordsel fooliumalusel 5–10 minutit koos viiludeks lõigatud sibulatega, millele pane peale või.

3. Serveeri grillrooga kohe, piserdades maksatükid soovi korral enne söömist üle palsamikreemiga ja jahvatades peale musta pipart.

Nipp! Maksast saab teha ka maitsvaid grillvardaid koos peekoni, sibula ja paprikaga. Sel juhul lisa maksaga koos marinaadi ka kooritud ja sektoriteks lõigatud sibul ning suuremateks kuubikuteks tükeldatud paprika. Keera maksatükkide ümber peekoniribad ning lüki need varrastele vaheldumisi sibula ja paprikaga. Kui kasutad puidust grillvardaid, leota neid pool tundi enne kasutamist vees. Grilli maksavardaid vaid seni, kuni peekon on krõbe.

Reklaam