Lia Virkus sovitab: kohupiima-küpsisetort maasikatega

Kohupiima-küpsisetort maasikatega

12 tk

Poole tunniga valmib imehea küpsisetort, mis tuleb parimate maitsete esiletoomiseks valmis teha aga juba eelmisel õhtul. Kui maasikate aeg läbi saab, valmista sama torti teiste omamaiste marjadega – vastavalt hooajale vaarikate, mustikate või sõstardega.

3 pakki (à 165 g) sidruniküpsiseid
300–400 g maasikaid
150 g pehmeid toffee-iiriseid
2 dl vahukoort
200 g Kreeka jogurtit
300 g maitsestamata kohupiimapastat
2 tl vanillsuhkrut
2 sl suhkrut 

Kaunistuseks: 
2 dl vahukoort
300 g maitsestamata kohupiimapastat
2 tl vanillsuhkrut
1 sl suhkrut
200–300 g maasikaid


Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivorm seest kilega. Murenda küpsised näppude vahel tükkideks. Poolita maasikad, suuremad marjad lõika neljaks. Tükelda paberist võetud iirised kolmeks.

Vahusta koor suhkrutega ning sega hulka jogurt ja kohupiimapasta. Lisa küpsised, maasikad ja iirised ning sega läbi. Tõsta segu vormi ja silu pealt ühtlaseks. Kata vorm kilega ja hoia 6 tundi kuni üle öö külmas.

Kummuta tort vahetult enne serveerimist tordialusele. Vahusta vahukoor suhkrutega ja sega hulka kohupiimapasta. Kata tort pealt kohupiimavahuga, kaunista maasikatega.

Reklaam