Lia Virkus soovitab:Vaarika-karamelli kausikook

   

6-8-le

 

Karamelline toorjuustukreem koos hapukate vaarikate  ja kaunistuseks kasutatud krõbeda beseega maitseb suurepäraselt. Gluteenivaba tatrabiskviit on selles maiuses meeldivaks alternatiiviks tavalisele nisujahuga biskviidile. Kiirel puhul võid kasutada valmisküpsetatud poebiskviiti, siis immuta biskviidikuubikuid ka mahla või piimaga.Võib serveerida kohe või ka järgmisel-ülejärgmisel päeval!

 

 

 

Biskviit:

2 suurt muna

2,5 sl (tumedat) roosuhkrut

2,5 sl nisu- või toortatrajahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

Kreem:

200 g maitsestamata toorjuustu

1 karp (190 g) keedetud kondenspiima

2 dl vahukoort

2 tl vanillisuhkrut

soovi korral 2 sl Vana Tallinna likööri, 40%

3-4 dl värskeid või külmutatud vaarikaid

Kaunistuseks: vaarikaid ja soovi korral ka väikeseid beseesid

Vahusta munakollased suhkruga. Teises kausis vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks. Sega vahud ettevaatlikult kokku ja sõelu hulka eelnevalt omavahel segatud (tatra)jahu ja küpsetuspulber. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 7-10 minutit või kuni biskviit on kaunilt kuldpruun. Jäta jahtuma, kuni valmistad toorjuustukreemi.

Vahusta toasoe toorjuust keedetud kondenspiimaga. Lisa vahustatud koor, vanillisuhkur ja soovi korral ka Vana Tallinna liköör. Lõika biskviitpõhi kuubikuteks ja laota pool kogusest kausi põhja. Tõsta peale pool kreemist ja umbes pooled vaarikatest. Taas ülejäänud biskviidikuubikud ja kreem. Kata kook kilega ja tõsta paariks tunniks või kuni üle öö külma. Vahetult enne serveerimist kaunista vaarikate ja soovi korral ka beseedega.

Reklaam