4-6-le
Valmistusaeg: 30 minutit
Väga kaunis ja maitsev on serveerida heeringat kausikeses kihiti marineeritud kurgi, kodujuustu ja musta leivaga. Paku seda kuumade keedetud kartulitega ja maitsev kõhutäis on kindlustatud. sobib igal aastaajal, isegi südasuvel!
300 g soolaheeringat
2 viilu musta rukkileiba
400 g kodujuustu
300 g hapukoort
sidrunipipart
1 punane sibul
3-4 marineeritud kurki
3 keedetud muna
Kaunistuseks:
2 keedetud muna
hakitud värsket tilli
marineeritud punaseid sibularattaid
minikurke
Sega kodujuust hapukoorega, maitsesta sidrunipipraga. Tükelda väikesteks kuubikuteks kausipõhja leivaviilud ja laota peale pool kodujuustusegust. Laota peale tükeldatud heeringas, hakitud sibul ja tükeldatud marineeritud kurgid, samuti hakitud munad. Kõige peale laota ülejäänud kodujuustusegu. Kata pealt kilega ja tõsta serveerimiseni külma. Kaunista munasektorite, marineeritud sibularõngaste, kurgiviilude ja tilliga.
NIPP! Kodujuustu ja hapukoore asemel võid kasutada ka hapukoorega kodujuustu.