Lia Virkus soovitab:Kausiheeringas musta leiva, kodujuustu ja marineeritud kurgiga


4-6-le

Valmistusaeg: 30 minutit

Väga kaunis ja maitsev on serveerida heeringat kausikeses kihiti marineeritud kurgi, kodujuustu ja musta leivaga. Paku seda kuumade keedetud kartulitega ja maitsev kõhutäis on kindlustatud. sobib igal aastaajal, isegi südasuvel!


300 g soolaheeringat

2 viilu musta rukkileiba

400 g kodujuustu

300 g hapukoort

sidrunipipart

1 punane sibul

3-4 marineeritud kurki

3 keedetud muna

Kaunistuseks:

2 keedetud muna

hakitud värsket tilli

marineeritud punaseid sibularattaid

minikurke


Sega kodujuust hapukoorega, maitsesta sidrunipipraga. Tükelda väikesteks kuubikuteks kausipõhja leivaviilud ja laota peale pool kodujuustusegust. Laota peale tükeldatud heeringas, hakitud sibul ja tükeldatud marineeritud kurgid, samuti hakitud munad. Kõige peale laota ülejäänud kodujuustusegu. Kata pealt kilega ja tõsta serveerimiseni külma. Kaunista munasektorite, marineeritud sibularõngaste, kurgiviilude ja tilliga.


NIPP! Kodujuustu ja hapukoore asemel võid kasutada ka hapukoorega kodujuustu.

Reklaam