Lia Virkus soovtab:Piparkoogibrita

7 Piparkoogi-Brita

12–16 tk

Pohlamoosi ning jõuluvürtsidega kreem teevad sellest Brita variandist ehtsa pühademaiuse. Parimalt maitseb tort järgmisel päeval, aga võid nautida ka kohe.

Põhi: • 125 g võid • 2 L-suuruses muna kollast • 1 dl suhkrut • 1 dl piima • 1,5 dl nisujahu  või tatrajahu• 2 tl küpsetuspulbrit • 0,5 tl ingverit • 0,5 tl kaneeli

Beseekiht: • 2 L-suuruses muna valget • 1,5 dl suhkrut • 1 tl vanillsuhkrut • 0,5 tl kaneeli • 2–3 sl mandlilaaste

Kreem: • 3 dl vahukoort • 250 g mascarpone’t • 2 dl külmutatud pohli • 0,5–1 dl suhkrut • 50 g piparkooke

Kaunistuseks: • tuhksuhkrut • granaatõunaseemneid või pohli


Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. Sega jahu, küpsetuspulber, ingver ja kaneel. Lisa kuivained piimaga vaheldumisi või-munavahule ning sega ühtlaseks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.


Beseekihiks vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa vähehaaval suhkrud ja kaneel. Kata tainas ettevaatlikult munavahuga. Puista peale mandlilaastud. Küpseta 175kraadises ahjus 15–20 minutit. Lase jahtuda.

Kreemi jaoks purusta pohlad suhkruga. Vahusta koor poolvahuseks, lisa mascarpone ja klopi ühtlaseks. Sega käsitsi juurde purustatud pohlad ja purustatud piparkoogid.

Lõika põhi pooleks. Tõsta üks pool alusele, kata kreemiga ja tõsta teine pool põhja peale. Hoia serveerimiseni külmas. Vahetult enne serveerimist sõelu üle tuhksuhkruga, soovi korral kaunista pohlade või granaatõunaseemnetega.

 Võib ka pohlad jõhvikatega asendada

Reklaam