Eestit külastas Soome kirikuvalitsus

9.-10. märtsini oli EELK konsistooriumil külas Soome kirikuvalitsus. Kahte kohtumispäeva mahtus nii ühiseid palvehetki ja nõupidamisi kui ka ekskursioon Tallinnas ja selle ümbruses.
Kahepäevane visiit algas ühise palvusega Tallinna Toomkirikus, kus külalisi tervitas peapiiskop Urmas Viilma ja Toomkoguduse õpetajaArho Tuhkru, kes pidas kirikus kõne ja tutvustas külalistele Eesti vanima kiriku ajalugu.
Teisel kohtumispäeval tutvuti kristliku hariduselu ja uute kogudustega.  Usuteaduse Instituudi rektor Ove Sander tutvustas külalistele Eesti vanima erakooli õppesuundi. Muljetavaldav kohtumine leidis aset rajatavas uues Mustame kirikus, mille idee algusest ja arengutest rääkiskülalistele koguduse õpetaja Tiina Klement.
Pealinna lähedastest kristlikest koolidest tutvustati külalistele Kohila Mõisakooli, mis oma enama kui 200 õpilasega tegutseb juba kümnendat aastat kolmes erinevas hoones, millest kõik on seotud 16. sajandil loodud omaaegse rüütlimõisa südamega. Külastati Hageri kirikut ja palvemaja ning  Saku kirikut ja kogudust. Kogu visiidi käigus võõrustas külalisi peapiiskop Urmas Viilma koos abikaasa Eglega.

 

Reklaam