Lia Virkus soovitab: klassikaline kohupiimapasha

Klassikaline kohupiimapasha
10-le
Midagi pole paremat klassikalisest kohupiimapashast, kui seda kord aastas pühade ajal valmistada ja kuuma kohvi kõrvale nautida! Pasha tuleks valmistada eelmisel päeval, et jõuaks rammusaks ja maitsvaks nõrguda. Kui pere on väike ja koguse poolest tundub maiust palju, valmista pashat pool antud kogusest.
1 kg pakikohupiima
250 g võid
3 munakollast
näpuotsatäis soola
2,5 dl suhkrut
3 tl mustade täpikestega vanillsuhkrut
200 g hapukoort
1, 5 dl heledaid rosinaid
1, 5 dl tumedaid jumborosinaid
1 dl mandlilaaste
Kaunistuseks: granaatõunaseemneid, marmelaadi, pähkleid jogurtis või valges šokolaadis, mandlilaaste
Sulata või, jahuta ja sega kohupiimaga. Vahusta hulka suhkrutega vahule hõõrutud munakollased ja viimaks ka rosinad ning mandlilaastud. Tõsta segu marliga vooderdatud pashavormi, u 15 cm läbimõõduga savist uude lillepotti või sõelale Või kui soovid kuumutatud pashat ja pelgad tooreid munakollaseid, kuumuta suures potis kohupiimamassi segades väheke aega, vaid keemiseni, aga ära keeda! Kata vorm pealt ka marliga, pressi segu kokku ja pane peale vajutus. Tõsta vorm kausikesega ( kuhu saab vesi nõrguda) üle öö või ööpäevaks külma. Kummuta vormist ja kaunista meelepäraselt. Lihtsalt võrratult hea!

Reklaam