Lia Virkus soovitab toite lillkapsast

1.Lillkapsapihvid

Kerge ja tervislik lillkapsas on popp paljude seas. Siinne maitseõli on eksootilise vürstköömeniga, aga kui võõraid maitseid pelgad, maitsesta hoopis istehtud peterselliõliga. Viimase jaoks surista sauseguriga peotäis peterselli koos õliga, maitsesta soolaga.

800 g lillkapsast
1, 5 sl oliiviõli
1 tl vürtsköömenit
Soola
Serveerimiseks salatilehti

Puhasta lillkapsas lehtedest, viiluta tugevad viilud, u 1, 5 cm paksusega nii, et viilud püsiksid koos. Otsatükid kasuta mujale toidu sisse ära. Kuumuta õli ja maitseained pannil. Prae lillkapsapihve pannil mõlemilt poolt u 5 minutit või küpseta grillil ja määri pihve grillimise ajal maitseõliga.

2.Tervelt keedetud ja ahjus küpsetatud lillkapsas
25 g Sulavõi
Puljong
Sool
1 dl Riivitud juust

Valmistamine
Keeda lillkapsast köögiviljapuljongis 15–20 minutit, nõruta ja tõsta ahjuvormi. Kalla üle sulavõiga. Puista üle riivitud juustuga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 5–10 minutit, kuni kapsas on pehme ja juust kaunilt sulanud. Küpsetusaeg oleneb kapsa suurusest ja hooajast.
HEA TEADA!
Võid teha segu ka hapukoorest, majoneesist ja riivjuustust, maitsestada suitsutatud paprikapulbri või tšillihelvestega ning laotada enne ahjupanekut lillkapsale peale. Paprika-tšilli asemel sobib kasutada ka hoopistükkis sinepit.

3. Lillkapsas rõstitud ahjus.

1lillkapsas, 3-4 hakitud küüslauguküünt, riivituD juustu,soola ja musta pipart

Valmistamine: Kuumuta ahi 200 C kraadini.  Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane ahjuplaadile, puista peale hakitud küüslauk. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Küpseta 25-30 minutit, kuni lillkapsaõisikud on kuldsed. Sega küpsetamise ajal 1-2 korda.

Võta ahjuplaat välja, piserda sidrunimahlaga ning puista peale riivitud juust ja hakitud petersell. Sega läbi ning pane roog veel 5-10 minutiks ahju, kuni juust on sulanud ja lillkapsas täitsa pehm

Reklaam

Kuulutused

Vaata kõiki kuulutusi