Karulauk on tõeline kevadine vitamiini- ja mineraalainetepomm, ainuüksi C-vitamiini on temas 10–15 korda rohkem kui apelsinis või sidrunis.
kuuele kuni kaheksale
Naudi maitsekat karulaugu-fetavõiet musta leiva, ciabatta või liha-kala kõrvale. Sobib pea kõikjale!
400 g fetat, sobib ka Fetaki
paar suurt peotäit karulauku
1–2 küüslauguküünt
1 dl head oliiviõli
Serveerimiseks:
rukkijahuga näkileibu
Surista tükeldatud karulauk, küüslauk ja õli saumikseriga püreeks, lisa toasoe feta ning püreesta ühtlaseks. Säilita serveerimiseni külmas ja paku koos näkileibadega.
Karulauguvõi
neljale kuni kuuele
Karulauguvõi valmib lihtsa vaevaga ja maitseb värskelt küpsetatud rukkileival imehea. Samuti tasub seda karpidesse pakendatuna sügavkülma panna, kui hooajal karulauku palju käes.
250 g toasooja võid
70 g karulaugulehti
0,5 sidruni mahl
soola, musta pipart
Pese karulaugulehed, kuivata ja haki hästi peeneks. Sega võiga, maitsesta sidrunist pressitud mahla, soola ja pipraga.
Karulauguhummus
Naudi hummust dipikastmena köögiviljade kõrvale või rukkikrõpsudega.
1 purk (400 g) kikerherneid
suur peotäis karulauku
0,5–1 dl rapsiõli
1 sidruni mahl
meresoola maitse järgi
Surista kõik ained kokku ja naudi kohe või järgmisel päeval. Hoia külmas.
Karulaugupesto
u 2 dl
Karulaugupesto suristad kokku paari minutiga. Toitusid, kuhu seda maitsekat kastet kasutada, on oi kui palju: kas krõbedal röstsaiaviilul, pastaroas, liha või kala peale maitseandjaks, salatikastmeks, supi hulka, liharulli täidises või kus iganes. Imeline karulauk teeb maitsvaks pea kõik toidud.
tugev peotäis (30–40 g) karulaugulehti
2 sl seedermänniseemneid
30 g riivitud parmesani
1 dl külmpressitud rapsi- või oliiviõli
soola ja musta pipart
soovi korral väheke sidrunimahla
Surista kokku kõik ained, v.a pool oliiviõlist ja juust. Lisa lõpuks ka ülejäänud õli vähehaaval ja surista ühtlaseks, kuni saad meeldivalt tummise pestokastme. Sega hulka riivitud juust ja maitsesta vajadusel veel soola, pipra või hapuka sidrunimahlaga. Naudi kohe või säilita külmas.
ulauk on tõeline kevadine vitamiini- ja mineraalainetepomm, ainuüksi C-vitamiini on temas 10–15 korda rohkem kui apelsinis või sidrunis.
kuuele kuni kaheksale
Naudi maitsekat karulaugu-fetavõiet musta leiva, ciabatta või liha-kala kõrvale. Sobib pea kõikjale!
400 g fetat, sobib ka Fetaki
paar suurt peotäit karulauku
1–2 küüslauguküünt
1 dl head oliiviõli
Serveerimiseks:
rukkijahuga näkileibu
Surista tükeldatud karulauk, küüslauk ja õli saumikseriga püreeks, lisa toasoe feta ning püreesta ühtlaseks. Säilita serveerimiseni külmas ja paku koos näkileibadega.
Karulauguvõi
neljale kuni kuuele
Karulauguvõi valmib lihtsa vaevaga ja maitseb värskelt küpsetatud rukkileival imehea. Samuti tasub seda karpidesse pakendatuna sügavkülma panna, kui hooajal karulauku palju käes.
250 g toasooja võid
70 g karulaugulehti
0,5 sidruni mahl
soola, musta pipart
Pese karulaugulehed, kuivata ja haki hästi peeneks. Sega võiga, maitsesta sidrunist pressitud mahla, soola ja pipraga.
Karulauguhummus
Naudi hummust dipikastmena köögiviljade kõrvale või rukkikrõpsudega.
1 purk (400 g) kikerherneid
suur peotäis karulauku
0,5–1 dl rapsiõli
1 sidruni mahl
meresoola maitse järgi
Surista kõik ained kokku ja naudi kohe või järgmisel päeval. Hoia külmas.
Karulaugupesto
u 2 dl
Karulaugupesto suristad kokku paari minutiga. Toitusid, kuhu seda maitsekat kastet kasutada, on oi kui palju: kas krõbedal röstsaiaviilul, pastaroas, liha või kala peale maitseandjaks, salatikastmeks, supi hulka, liharulli täidises või kus iganes. Imeline karulauk teeb maitsvaks pea kõik toidud.
tugev peotäis (30–40 g) karulaugulehti
2 sl seedermänniseemneid
30 g riivitud parmesani
1 dl külmpressitud rapsi- või oliiviõli
soola ja musta pipart
soovi korral väheke sidrunimahla
Surista kokku kõik ained, v.a pool oliiviõlist ja juust. Lisa lõpuks ka ülejäänud õli vähehaaval ja surista ühtlaseks, kuni saad meeldivalt tummise pestokastme. Sega hulka riivitud juust ja maitsesta vajadusel veel soola, pipra või hapuka sidrunimahlaga. Naudi kohe või säilita külmas.