2. juunil avab esimene EELK kogudus oma vastvalminud hoone uksed

Mustamäe Maarja Magdaleena kirik on Tallinna Mustamäe linnaosa südames tasapisi valminud juba mõnda aega. Pidulik nurgakivi asetamise tseremoonia oli juba mitmeid aastaid tagasi ning nii mõnigi linnaelanik on mööda jalutades kindlasti mõelnud, et millal kiriku uksed avatakse ning sisse saab astuda.

Hoones asuv luterlik kogudus on tegutsenud kokku üle 10 aasta. 2019. aasta sügisest kolisime kiriku tiivas asuvasse väiksesse ruumi. Aastatega on tasapisi lisandunud neid, kes siin oma vaimuliku kodu on leidnud. Heade annetajate, Tallinna linnavalitsuse ja Mustamäe linnaosavalitsuse abiga on kaasaegse arhitektuurilise lahendusega kirik oma põhiosas lõpuks valmis ja pühitsetakse juuni esimesel pühapäeval.

Kuigi kirikuhoone on saanud põhiosas lõppviimistluse, on suur osa arhitektide kavandatud sisustusest veel puudu ning vajab jätkuvalt heade annetajate abi. Näiteks on sisustamata kirikuköök, mille abil saaks pakkuda toitlustust nii abivajajatele kui talituste külalistele. Seetõttu palub kogudus pühitsemise puhul kingitusi mitte tuua, vaid teha annetus Mustamäe koguduse kontole kirikuköögi sisustuse soetamiseks.

Alates ametlikust pühitsemisest 2. juunil on kirik avatud kõigile, kes soovivad osa võtta jumalateenistustest ja muudest koguduse üritustest. Kuukava on leitav koguduse kodulehelt, koguduse ajalehest ja sotsiaalmeediast. Avara kirikusaali ning tegevus- ja abiruumide rentimiseks erinevate talituste ja kirikuga seotud ürituste tarbeks saab samuti infot koguduse kodulehelt ning koguduse vaimulikelt.

Kirikuhoone on planeeritud selliselt, et selles toimuvad tegevused kataks ära terve inimese eluringi ning oleks kogukonna vaimseks keskuseks. Soovime kogudusena olla avatud kogukonnale, vastata inimeste vajadustele, anda kõigile võimaluse tulla ja leida uut hingamist Issandas, mõistmist, tuge, rõõmu ja rahu.

Loodame, et paljud inimesed leiavad oma tee Mustamäe kirikusse ning saavad osa moodsa ja mitmekülgsete kasutusvõimalustega pühakoja paljudest hüvedest.

allikas: Eesti Kirik

Reklaam